Barbara Dallosová Správy

Zo starej slobodárne nové byty: Pozrite, kde v okolí vyrastie ďalšie nové bývanie pre mladé rodiny!

Trend stavať nájomné byty sa v posledných rokoch osvedčil a záujem takmer vždy prevyšuje ponuku. Ďalšie byty v okolí Žiaru by mali vzniknúť z bývalej slobodárne, v ktorej za socializmu bývali Vietnamci. Čítajte viac...

Ilustračný obrázok k článku Zo starej slobodárne nové byty: Pozrite, kde v okolí vyrastie ďalšie nové bývanie pre mladé rodiny!
Zdroj: Webnoviny.sk

Bývať sa bude už na jeseň

Rekonštrukciou bývalej slobodárne v obci Vyhne by malo vzniknúť deväť nových bytov. ,,V slobodárni voľakedy ešte za socializmu bývali Vietnamci. Potom budova 20 rokov stála, chradla, a tak ju teraz opravujeme," vysvetlil starosta obce Vladimír Bevelaqua s tým, že noví obyvatelia by sa do bytov mali sťahovať už na jeseň tohto roka.

V budove budú po rekonštrukcii k dispozícii tri jednoizbové a šesť dvojizbových bytov, pričom tri z nich budú mať menšiu a tri väčšiu rozlohu. Obec chce podľa starostu uprednostniť najmä miestnych záujemcov, a to rodiny s deťmi.

Bývanie na obecnom úrade?

Zatiaľ čo bytov bude deväť, žiadateľov je už teraz pätnásť. Samospráva preto uvažuje, že sa do bytovej výstavby pustí aj v budúcnosti. Nové byty by podľa Bevelaqua mohli vzniknúť prestavbou budovy bývalého obecného úradu, ktorá sa v súčasnosti vôbec nevyužíva. Mohlo by ísť o multifunkčný objekt, kde by nové priestory ponúkli aj miestnym lekárom.

O nájomné byty je záujem aj priamo v Žiari, čítajte tiež: V žrebovaní o byty v časti SEVER ide do tuhého: V hre je už len 73 žiadateľov, kedy sa rozhodne?

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM