Barbara Dallosová Kultúra

Fašiangy po žiarsky: Bál, originálni ruskí kozáci aj niečo pre deti

Fašiangy, teda čas medzi Tromi kráľmi a Popolcovou stredou, sa majú niesť v duchu plesania a zábavy. Pozrite sa, aký fašiangový program v réžii Mestského kultúrneho centra (MsKC) nás v Žiari čaká tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Fašiangy po žiarsky: Bál, originálni ruskí kozáci aj niečo pre deti
Zdroj: TASR

Žiarčanov čaká počas tohtoročných fašiangov bohatý program. MsKC pripravilo v tomto období hneď niekoľko zaujímavých podujatí.

Bál si u Žiarčanov získal obľubu

Už túto sobotu 17. februára ožije Hlavná sála MsKC tretím ročníkom Bálu Žiarčanov. Ako informuje MsKC, moderátormi večera budú obľúbení herci, speváci, tanečníci René Štúr a Veronika Paulovičová. Do tanca zahrá D.J. na striedačku s osvedčenou hudobnou skupinou Funky emotions a špeciálnym darčekom bude kúzelnícka šou. Viac čítajte TU.

Fašiangy aj pre najmenších

Pre deti s rodičmi chystajú v MsKC v nedeľu 1. februára veľký rozprávkový maškarný bál v maskách a kostýmoch. ,,Pripravili sme pre vás množstvo zaujímavých hier, stretnete sa s obľúbenými rozprávkovými postavičkami a vybláznite sa na všakovakých atrakciách či v súťažiach s obľúbenými škriatkami Lolom a Piškótom," avizuje MsKC.

Folklór, rómske rytmy aj kozáci

Obdobie zábavy a hodovania v Žiari zavŕši v utorok 17. februára Fašiangová veselica. Pripravený je bohatý kultúrny program plný skvelej zábavy, tanca a muziky. ,,Čaká vás pestrá zmes domáceho folklóru, žiarskej rómskej muziky a ruského temperamentu s originálnymi Donskými kozákmi," pozýva MsKC.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM