Barbara Dallosová Rôzne

Je medzi nimi aj to vaše? Toto je 15 najčastejších priezvisk Žiaru nad Hronom!

O jedno priezvisko sa v našom neveľkom meste delí často hneď viacero rodín. Z mesta sa nám podarilo získať zaujímavé informácie týkajúce sa práve tejto témy. Toto je 15 najčastejších priezvisk v Žiari nad Hronom!

Ilustračný obrázok k článku Je medzi nimi aj to vaše? Toto je 15 najčastejších priezvisk Žiaru nad Hronom!
Zdroj: Dnes24.sk

Pred časom sme vám priniesli rebríček krstných mien, ktoré dávali žiarski rodičia svojim prírastkom najčastejšie a posvietili sme si i na tie najnetradičnejšie rodičovské výbery.

Okrem krstného mena, teda mena, ktoré nám vyberú rodičia, ale chodíme po svete ešte a akýmsi puncom našich predkov, priezviskom. V ani nie dvadsaťtisícovom mestečku, ako je to naše, sa nezriedka stane, že jedno priezvisko má celé množstvo nositeľov, ktorí pritom vôbec nemusia byť ani príbuzní.

Aké priezvisko vládne rebríčku najfrekventova­nejších v Žiari, sme zisťovali na Odbore evidencie obyvateľstva na Mestskom úrade (MsÚ). Podľa Marcely Kretovej z MsÚ je to priezvisko Šarközi. Medzi tie najčastejšie v našom meste patrí hneď niekoľko ďalších priezvisk. A o ktoré konkrétne ide? Sú to priezviská Kaločai/j/, Beňo , Baláž, Kollár, Kováč, Goral, Danko, Lupták, Mališ, Nárožný, Neuschl, Repiský, Slašťan a Tóth.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM