Barbara Dallosová Správy

Mesto preinvestuje milióny: Centrum zhodnocovania odpadov po novom + vzniknú aj fleky

Finančné problémy, nútená správa, vrátenie peňazí do eurofondov. Toto hrozilo mestu v súvislosti s Centrom zhodnocovania odpadov (CZO) presne pred rokom. Primátor sľubuje, že oddnes má byť všetko inak. Projekt sa spúšťa opäť a mal by priniesť aj nové pracovné miesta.

Ilustračný obrázok k článku Mesto preinvestuje milióny: Centrum zhodnocovania odpadov po novom + vzniknú aj fleky
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Do tej istej rieky?

Projekt CZO sa predstaviteľom mesta, no i jeho občanom nespája s príjemnými spomienkami. Ako to vyzeralo na minuloročnom mimoriadnom zasadnutí MsZ čítajte tu: Poslanci po mimoriadnom zastupiteľstve: Situácia v meste je vážna!

Dnešným dňom sa mesto do práce na projekte púšťa znova. Primátor ale tvrdí, že tentokrát to bude inak. Na dnešnej tlačovej besede mu asistovali aj dvaja odborníci z externe najatej advokátskej kancelárie, ktorí by mali opakovaniu situácie z minulosti predísť.

Začíname od nuly

Rozhodnutia, ktoré muselo mesto urobiť v súvislosti s projektom opisuje Antal ako veľmi ťažké chvíle. ,,Nebolo to ľahké a bola to asi najväčšia zodpovednosť akú som doposiaľ mal na pleciach,„ hovorí. Zároveň ale uisťuje, že mesto je z najhoršieho vonku a v tejto chvíli mu nič nehrozí. ,,Mestu nehrozia žiadne sankcie za odstúpenie od zmluvy so spoločnosťou Euro-building. Sú uzavreté nové zmluvy a s projektom začíname od nuly,“ vysvetľuje.

,,Všetky právne rámce sú nastavené tak, aby mesto mohlo v projekte pokračovať," dopĺňa ho Miroslav Hlivák, jeden z právnikov ktorí s mestom v tejto veci spolupracujú.

Budú aj nové fleky

V nákladnom projekte bolo doteraz preinvestovaných približne viac než 8 miliónov eur, ďalších takmer 12 miliónov sa ešte preinvestuje. Centrum, ktoré bude po dokončení v rukách mesta, by podľa primátora mohlo slúžiť už začiatkom roka 2015. Priniesť by malo aj nové pracovné miesta, koľko ich ale bude, primátor presne odhadnúť nevedel. ,,To je teraz skutočne ťažké povedať, ale predpokadám že by to mohlo byť desať, možno dvadsať pracovných miest," dodáva na záver.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM