Barbara Dallosová Správy

Neviete sa dočkať leta? Tu je PREHĽAD, kedy odštartujú sezónu kúpaliská v okolí!

Slnečné lúče začínajú priostrovať a všetci sa tešíme len na jedno - kedy sa zrelaxujeme na slniečku, či osviežime v bazénoch. Zisťovali sme, kedy plánujú otvoriť svoje brány známe kúpaliská v blízkom okolí.

Ilustračný obrázok k článku Neviete sa dočkať leta? Tu je PREHĽAD, kedy odštartujú sezónu kúpaliská v okolí!
Zdroj: Dnes24.sk

Letná sezóna je čoraz bližšie a kúpaliská v regióne sa na ňu už chystajú. Pripravili sme pre vás prehľad, kde v okolí si môžete užiť leto pri vode a kedy plánujú prevádzkovatelia otváračky.

Obľúbené žiarske kúpalisko

Plážové kúpalisko v Parku Štefana Moysesa je obľúbeným miestom kde tráviť horúce letné dni, a to nielen pre Žiarčanov ale i ľudí zo širšieho okolia. Ako už mesto avizovalo už pred časom, pred spustením sezóny ho čakajú rozsiahle rekonštrukcie. Viac než 30 000 eur do nich zainvestuje známy mobilný operátor, ktorý robí v súčasnosti aj rozkopávky v mnohých častiach mesta.

Na termín odštartovania sezóny by to ale vplyv mať nemalo. Ako informoval Peter Jagoš z Technických služieb, predpokladaný deň, kedy by sme sa mohli osviežiť vo vode žiarskeho bazéna, je 20. jún. ,,Všetko samozrejme závisí od počasia, ale ten termín by sme na tých 95 percent mali dodržať," vysvetlil Jagoš.

Katarína po roku opäť v hre

Vlani bolo termálne kúpalisko Katarína v Kremnici zatvorené, keďže Kremnická banská spoločnosť robila opravu potrubia a elektrických káblov, a tak nebolo možné do bazénov čerpať termálnu vodu. Po ročnej prestávke sa však kremnické kupko vracia do ponuky kúpalísk stredného Slovenska. ,,Momentálne tam prebiehajú opravy. Tento rok nepribudne na kúpalisku nič nové. Dávame do poriadku to, čo tam je, aby to bolo v dobrom stave," podotkla prevádzkarka kúpaliska Jana Podolcová – Mičová.

Konkrétny termín otvorenia zatiaľ však podľa jej slov nie je známy. ,,Predpokladáme, že v priebehu júna spustíme rekreačný bazén a na sezónu potom aj plavecký," dodala s tým, že tak to bolo zaužívané aj po minulé roky.

Sklené Teplice a Vyhne

Medzi obľúbené letné lokality patria i kúpaliská v blízkych obciach Žiarskeho okresu. Termálne kúpalisko v Sklených Tepliciach, ktoré je pod správou obce, sa podľa starostu Ľubomíra Meliša otvorí pravdepodobne v polovici júna. ,,To je štart sezóny, kedy sa budú blížiť i prázdniny," avizoval starosta s tým, že svoje ešte môže povedať i počasie.

Na sezónu sa pripravuje i komplex Vodný raj Vyhne. Vyhnianske kúpalisko by tento rok malo otvárať medzi prvými. Podľa slov prevádzkového manažéra Jakuba Grolmusa sa kalkuluje už s koncom tohto mesiaca. Vo Vyhniach by sme sa teda mohli prvý raz okúpať 30. alebo 31.mája.

Tí, ktorí preferujú kúpanie v prírodných vodných plochách, si môžu vybrať z niekoľkých tajchov v regióne. Hygienici z Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (ÚVZ SR) zverejnili zoznam vodných plôch určených na kúpanie pre tohtoročnú sezónu a to aj s hodnotením kvality vody. Viac sa dočítate v článku: Hygienici hodnotili prírodné kúpaliská v kraji: Pozrite, ako oznámkovali kvalitu ich vody!

Foto: ilustračné
Zdroj: Dnes24.sk/TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM