Barbara Dallosová Rôzne

Oáza v rozpálenej betónovej džungli: Takto si Žiačania užívajú chládok a oddych v parku FOTO

Ortuť teplomerov sa v posledných dňoch poriadne vyšvihla a Žiarčania hľadajú v horúcich dňoch útočisko nielen na plážovom kúpalisku, ale i v mestskom parku.

Ilustračný obrázok k článku Oáza v rozpálenej betónovej džungli: Takto si Žiačania užívajú chládok a oddych v parku FOTO
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Zelené srdce mesta – aj tak by sa dal nazvať žiarsky Park Štefana Moysesa, ktorý sa rozprestiera hneď pri vstupe do Žiaru nad Hronom. Samospráva si dala v ostatných rokoch za cieľ posilňovať jednak jeho historickú hodnotu, ale tiež hodnotu prímestskej rekreačnej zóny.

V lete park ponúka nielen príjemnú klímu v tieňoch košatých stromov, ale aj niekoľko možností, ako tráviť voľný čas. Je tu detské ihrisko a fitnescentrum v prírode, či minizoo. Park je tiež obľúbeným miestom na rekreačný beh. Novinkou tohto leta je pikniková zóna. Každoročne je mestský park dejiskom niekoľkých podujatí, ako napríklad obľúbený augustový hudobný festival City fest.

My sme sa boli počas tropického dňa v parku pozrieť i s našim objektívom. Stretli sme mamičky s kočíkmi, seniorov na prechádzke, cyklistov, psíčkarov, rodinky s deťmi na návšteve zvieratiek v minizoo i migrujúce davy smerujúce na kúpalisko i z neho. V inak pokojnom parku je počas rozpálených dní relatívne rušno.

Čítajte tiež:

Žiarsky park odkrýva svoje tajomstvá: Štefan Moyses si tu vraj pálil slivovicu!

Drevení monarchovia strážia žiarsky park: Pozrite FOTO, ako sa staré smreky za pár dní zmenili na obrie sochy!

Na výlet s dekou a piknikovým košom už aj v Žiari: Časť parku sa mení na piknikovú zónu! VIDEO

Roztomilé ZÁBERY, ktoré vám zaručene vylepšia deň: Raňajky v žiarskej minizoo :)

Park Štefana Moysesa patrí medzi obľúbené skrýše pred horúčavou
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM