Barbara Dallosová Správy

Obmedzený režim skončil, kremnické kupko ide naplno: Okúpeme sa už i vo veľkom plaveckom

Kremnické kúpalisko tento rok otváralo medzi poslednými v regióne a prvé týždne fungovalo v neúplnej prevádzke. Teraz už je všetko inak a na horúci víkend sa Katarína chystá naplno.

Ilustračný obrázok k článku Obmedzený režim skončil, kremnické kupko ide naplno: Okúpeme sa už i vo veľkom plaveckom

Minulý rok sa kremnické termálne kúpalisko Katarína z technických príčin do ponuky kúpalísk regiónu nezaradilo. Tento rok je už obľúbené termálne kupko opäť v hre, hoci otváralo medzi poslednými. O tom, že kupko je v plnej prevádzke, ubezpečili jeho prevádzkovatelia i na oficiálnom webe kúpaliska Katarína.

Neúplný režim

Bazény sa začali napĺňať vodou už v polovici júna. Hlavný plavecký bazén si ale vyžadoval najrozsiahlejšiu rekonštrukciu, na vodu si teda počkal o niečo dlhšie. Prevádzkovatelia sa i napriek tomu rozhodli kúpalisko otvoriť. Kúpalisko otvorilo brány druhého júla a návštevníci mohli využiť vodné plochy okrem plaveckého bazéna. V neúplnej prevádzke bolo znížené i vstupné.

Do veľkého plaveckého bazéna už ale dotiekla posledná kvapka a voda má tiež ideálnu teplotu. Bezprostredne po načerpaní vody zo studne sa jej teplota šplhala až na 50°C. Okrem napúšťania si teda niekoľko dní pýtalo i chladenie vody na príjemných 27°C. Písali sme tu: Plavecký v Kremnici je napustený, kúpať sa však nedá: Čo je za tým a prečo už nemáme žlté šnúrky na plavkách?

Zorientujte sa v cene

So zaradením plaveckého bazéna sa ale do pôvodného stavu vrátilo i vstupné. To sa však líši pre Kremničanov a prišelcov, držitelia Janského plakiet za darcovstvo krvi neplatia pri bránach Kataríny vôbec. Kremnické kúpalisko tiež patrí medzi tie, kde sa osviežite i na nočnom kúpaní. Zorientujte sa v cenníkoch kúpalísk v regióne v našom PREHĽADE.

Plavecký bazén má rozmery 50 × 20 metrov a hĺbku vody od 1,8 do 2,7 metra. Okrem neho sa v areáli kúpaliska rekreačný a detský bazén.

Čítajte tiež:

Čas na pláži sa dá tráviť aj aktívne: Možnosti športového vyžitia ponúkne kremnické aj žiarske kupko!

Žiarske kupko cez víkend praskalo vo švíkoch: Padne rekord v návštevnosti?

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM