Barbara Dallosová Správy

Poslanec Emil Vozár: TIETO miesta mám v Žiari najradšej

Kde sa cíti najlepšie, kam si chodí zabehať a ktoré sídlisko je jeho srdcovkou? O svojich obľúbených žiarskych zákutiach sa tento krát rozhovoril poslanec druhý muž nášho mesta, Emil Vozár.

Ilustračný obrázok k článku Poslanec Emil Vozár: TIETO miesta mám v Žiari najradšej
Zdroj: Dnes24.sk

Cukráreň vyhnala z parku pokoj

Svoj vzťah k jednému z najväčších žiarskych sídlisk viceprimátor nezaprie. Na Hviezdoške vychoval obe deti a pri vymenúvaní svojich oáz nezabudol ani na neďaleký malý park. ,,Ku Hviezdoslavovej mám zvláštny vzťah. Prežil som tam 30 rokov a vyrástli tu obe moje dcéry. Pred tridsiatimi rokmi to bolo moderné sídlisko plne mladých rodín s deťmi a na ten čas aj so slušnou vybavenosťou športovísk a zelene.Som veľmi rád že tento rok sa pristúpilo k celkovej rekonštrukcii medziblokového priestoru," opisuje svoju srdcovú záležitosť Vozár.

Práce na spomínanej rekonštrukcii medziblokového priestoru už prebiehajú, pozrite, ako to tam bude VYZERAŤ už onedlho.

,,Veľmi rád som navštevoval park pri kostole, ale len kým sa tam nepostavila cukráreň. Bolo to ticée miesto na oddych a relax a zvláštnu atmosféru tomuto miestu dodávala aj blízkosť kostola," spomína Vozár.

Ako každý Žiarčan

Park nesúci meno Štefana Moysesa má v obľube mnoho Žiarčanov. Náš viceprimátor nie je výnimkou. ,,Veľmi rád navštevujem náš park, ktorý je po rekonštrukcii dôstojným miestom pre oddych občanov nielen nášho mesta. Trávim tu veľa času na prechádzkach s vnučkou alebo si sem chodím zabehať s dcérou," hovorí.

Aj kúsok od mesta…

V horúcom lete alebo naopak štipľavej zime to Emila Vozára zaveje zo Žiaru von. Relax si dokáže užiť aj v jeho okolí. ,,V okolí Žiaru rád navštevujem vodnú nádrž Baywatch a v zimných mesiacoch chodím na bežky do kremnických vrchov. Prekrásne je aj vo Svätom Antone. Či už v múzeu alebo na prechádzke v parku," dodáva na záver.

Kde v meste najradšej trávia čas nám už prezradili aj Rasťo Uhrovič, Richard Rišňovský aj kremnický poslanec Ivan Petráš.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM