Katarína Reiterová Rôzne

Desivé video rozbitých vozoviek: Toto je reakcia šéfa Slovenskej správy ciest!

K autodrómu sa dajú prirovnať mnohé cesty v našom okrese. Zima im dala poriadne zabrať, a to sa ešte ani neskončila. Najhoršie je na tom úsek medzi Bartošovou Lehôtkou a Starou Kremničkou. Ani cesty priamo v Žiari nie sú v najlepšom stave. Cestári, podľa ich slov, robia, čo sa dá.

Ilustračný obrázok k článku Desivé video rozbitých vozoviek: Toto je reakcia šéfa Slovenskej správy ciest!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Zábery cesty medzi Bartoškou a Kremničkou, ale aj fotku cesty v Žiari pri úrade práce sme poslali generálnemu riaditeľovi Slovenskej správy ciest (SSC), Romanovi Žemberovi. „Na ceste I/65 medzi obcami Stará Kremnička a Bartošova Lehôtka sú výtlky zaliate vodou a nie je ich možné momentálne vyspraviť,“ povedal nám k fotkám a dodal, že: „ Situáciu monitoruje náš pracovník, vozidlá napriek upozorneniu vodičov ZDZ prechádzajú úsekom neprimeranou rýchlosťou.“

Túto odpoveď sme dostali dnes dopoludnia (piatok 1. februára), od generálneho riaditeľa SSC. Mierne oteplenie, bolo ale pravdepodobne pre cestárov signálom, k zasypaniu najväčších jám.

Pozrite si video, ako vyzerajú cesty v okolí Bartošovej Lehôtky.

Cesty v Žiari sa opravy dočkajú

Ako nám ďalej povedal generálny riaditeľ SCC výtlky na ceste I/50 v Žiari nad Hronom sa vyspravujú a práce budú pokračovať podľa vývoja počasia.

„Výtlky na cestách pri striedaní teplotných rozdielov a zrážok sa tvoria veľmi rýchlo, sú určené podmienky na ich opravu. Zasýpanie suchou zmesou je neúčinné, pri prejazde nákladných vozidiel je materiál vyjazdený v priebehu hodiny, používa sa za mimoriadnych podmienok,“ dodal Žembera.

TU si môžete prečítať rady odborníka, čo robiť, keď sa jame nedá vyhnúť.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM