Barbara Dallosová Správy

Robotníkov na Etape vystriedali tabule a zátarasy: Čo bude teraz? FOTO

Druhá oddychová zóna v Žiari nad Hronom začala rásť na jeseň, teraz ale pracovný ruch na sídlisku utíchol. Osadené preliezačky obkolesili zábradlia a tabule so zákazmi.

Ilustračný obrázok k článku Robotníkov na Etape vystriedali tabule a zátarasy: Čo bude teraz? FOTO
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Výstavbu oddychovej zóny na konci Svitavskej ulice na Etape realizuje mestská eseročka Technické služby. Do premeny nevyužitej plochy medzi panelákmi sa robotníci a stroje pustili začiatkom októbra.

Pokračovať budú na jar

Zóna na severnom konci mesta má mať vo svojej konečnej podobe napríklad korčuliarsku dráhu dlhú 480 metrov, netypické farbami hýriace detské ihrisko, lanovú dráhu či fitness prístroje aj pre náročnejších športovcov. Mnohé zo sľubovaného už v medziblokovom priestore stojí, práce sa ale na čas zastavili a objekty boli ohradené zábradliami a páskami.

Ako mesto avizovalo na svojich oficiálnych webových stránkach, nateraz sú práce na budovaní komplexu hotové a na čas sa zastavia. Pokračovať majú pracovníci Technických služieb na jar, keď im to dovolí počasie.

Ďalšia zóna bude opäť iná, miesto je zatiaľ neznáme

Prvou oddychovou zónou je športovisko na takzvanej Hviezdoške, ktoré primátor slávnostne otvoril na jeseň minulého roka. V tomto trende chce samospráva pokračovať aj naďalej. Ako pred časom avizoval primátor, po dokončení projektu by sa mesto chcelo pustiť do ďalšieho, o ktorú plochu by sa malo jednať, ešte konkretizovať nechcel. Žiarčania sa však podľa jeho slov budú môcť tešiť na ďalšie novinky, keďže v každej zóne chce mesto vybudovať a ponúknuť obyvateľov niečo iné.

Čítajte tiež:

Rok 2015 očami primátora: Čo sú podľa Antala najvydarenejšie projekty uplynulých mesiacov?

Z Etapy zmizli robotníci i stroje: Mesto práce na čas zastavilo
14
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM