Barbara Dallosová Správy

Práce na ďalšej oddychovej zóne odštartovali: Koľko mesto za moderný komplex zacvaká?

V týchto dňoch sa začína pracovať na budovaní druhej oddychovej zóny v meste. Primátor Peter Antal sa domnieva, že obyvatelia by sa z nej mohli tešiť už na jar budúceho roka. Zóna nemá byť posledná, v otázke toho, kde vznikne ďalšia, sa však mesto tvári tajomne.

Ilustračný obrázok k článku Práce na ďalšej oddychovej zóne odštartovali: Koľko mesto za moderný komplex zacvaká?
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa prvých plánov mala nová zóna v mestskej časti Etapa slúžiť obyvateľom už v lete, mestu však srkížilo plány nutné posudzovanie vplyvu na životné prostredie. Žiarska radnica pred časom informovala, že práce na budovaní zóny majú začať v dohľadnej dobe, písali sme TU. Teraz už sa hovorí o odštartovanom projekte.

Ako priblížil Peter Antal, súčasťou novej oddychovej zóny na Svitavskej ulici bude dráha pre in-line korčuliarov v dĺžke približne 580 m. Okrem tej pribudne aj detské ihrisko, 3D prvky zvieratiek a tiež workout prvky určené najmä pre mládež a vyznávačov fitnes. Urobené budú sadové úpravy, pribudne tiež zeleň a nové lavičky. Pozrite si aj VIZUALIZÁCIE, ktoré mesto zverejnilo ešte na jeseň minulého roka.

,,Za týmto účelom sme si prenajali pozemky, keďže nie sú majetkom mesta, od Slovenského pozemkového fondu a verím, že obyvatelia mesta, po dokončení, čo má byť koncom tohto roka, by na jar mohli naplno využívať túto športovo-oddychovú zónu," dodal Antal.

Vybudovanie novej zóny bude mesto stáť približne 190 000 eur. Ide v poradí už o druhú oddychovú zónu, ktorú mesto v uplynulom období vynovilo. V tomto trende chce samospráva pokračovať aj naďalej. Po dokončení aktuálneho projektu, by sa podľa primátora chceli pustiť do ďalšieho, no o ktorú plochu by sa malo jednať, konkretizovať zatiaľ nechce. Žiarčania sa však podľa jeho slov budú môcť tešiť na ďalšie novinky, keďže v každej zóne chce mesto vybudovať a ponúknuť obyvateľov niečo iné.

Foto: vizualizácia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM