Barbara Dallosová Kultúra

Sitňan fanúšikov dlho napínal, teraz je to tu: Nový klip je iný než všetky pred ním, pozrite si ho ako PRVÍ!

Avizovaný videoklip k novému singlu z dielne žiarskych muzikantov z kapely Sitňan je na svete. Tentoraz ale nejde o zostrihanú pódiovku. Svetlo sveta uzrel klip k piesni Niekto len pred pár chvíľami, pozrite si ho medzi prvými.

Ilustračný obrázok k článku Sitňan fanúšikov dlho napínal, teraz je to tu: Nový klip je iný než všetky pred ním, pozrite si ho ako PRVÍ!
Foto: Barbara Dallosová

Punk-rockové zoskupenie Sitňan funguje na scéne už viac než dve desaťročia. Získalo si tak minimálne dve generácie a fanúšikov si našlo nielen v Žiari. Sitňanovci sa pýšia novým singlom s názvom Niekto, so zverejnením videoklipu ale fanúšikov napínali. Na svojej facebookovej fun page ho avizovali už pred časom, my vám ho prinášame ako prví.

Vytiahnutý zo šuflíka

Podľa slov Paľa, ktorý sa podpísal pod text piesne, patrí Niekto medzi pesničky, ktoré na seba nechávali čakať v šuflíku. ,,Nápad som mal v hlave už dávno, vlastne sa dá povedať, že to bolo štyri roky v šuflíku. Nosná myšlienka je podľa mňa jasná. Ide o všehochuť ľudí, ktorí majú rôzne hodnoty. Niekto je taký, niekto je onaký,“ hovorí autor textu. Hra svetla a tmy

Klip, s ktorým žiarski muzikanti vyrukovali, je podľa nich niečím iným, než na čo boli ich fanúšikovia zvyknutí. Nakrúcal ho žiarsky kameraman a fotograf DuPe, dôležitú úlohu má zohrať to, že je čiernobiely.

,,Je to taký umeleckejší klip. Iný je v tom, že doposiaľ sme väčšinou mali klipy, ktoré boli zostrihané z live vystúpení. Možno klip k pesničke Bohyňa bol trošku hraný, ale je to u nás skôr výnimkou. Toto sme poňali koncepčne. Vízia bola taká, že sme chceli využiť kontrast medzi tmou a svetlom a hrali sme sa s atmosférou, ktorú dokáže ten kontrast vytvoriť,“ vysvetľuje gitarista Rišo Paczelt.

Zábery nového klipu vznikali v estrádnej sále žiarskeho MsKC. Podľa slov hudobníkov nakrúcanie trvalo necelé tri hodiny.

Sme narcisovia!

V klipe neúčinkuje nikto iný než samotní členovia kapely, čo si sitňanovci obhájili svojsky: ,,Sme narcisovia!,“ povedali takmer jednohlasne. Smiechu sa tiež neubránili pri otázke, kto je najväčší narcis, a koho v klipe vidieť najviac: ,,Najviac je tam asi Rišo, vrtel tam ofinkou,“ zhodli sa po krátkej dohode, na čo Rišo pohotovo reagoval: ,,Tak keď máme ofinu v portóliu, treba to využiť.“

Ďalší klip je na ceste

Zdá sa, že na videoklipy to bude pre muzikantov zo Sitňanu plodné leto. Ako sľubujú, už uvažujú nad ďalším nakrúcaním. ,,Nahrali sme teraz dva single, prvý je Niekto a druhý je Kolotoč. Máme už víziu aj o druhom klipe, čiže o mesiac o dva by už mohol byť na svete. Posledné tri roky to robíme takým spôsobom, že každý rok nahrávame nejaké pesničky, snažíme sa stále dávať o sebe vedieť,“ sľubuje fanúšikom spevák Vlado.

Naživo si kapelu Sitňan môžete v lete vychutnať hneď niekoľkokrát. Napríklad 3.7. na Urpín feste na Kováčovej, 18.7. na Made in Ihráč na Ihráči, alebo ako predskokanov Davida Kollera 7.8. v Žiari.

Čítajte tiež:

Chalani z kapely Sitňan: Z ich nového songu nabiehajú Husákovým deťom zimomriavky!

Sitňanfest OBRAZOM: Organizátori sú spokojní, Koník zo Zóny chválou nešetril!

Zábery z natáčania klipu k novému singlu Niekto
8
Galéria
Foto: DuPe - / Zdroj: Dnes24.sk
Klip k singlu Niekto je hrou tmy a svetla
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM