Barbara Dallosová Správy

Štart sezóny na spadnutie: Aké novinky tento rok chystajú kúpaliská v regióne?

Plavky začneme vyťahovať už onedlho. Na leto sa pripravujú aj kúpaliská v Žiari a okolí. My sme zisťovali, aké novinky nás tento rok čakajú.

Ilustračný obrázok k článku Štart sezóny na spadnutie: Aké novinky tento rok chystajú kúpaliská v regióne?
Zdroj: TASR

Ortuť v teplomeroch už sa počas niektorých poobedí šplhá k letnej tridsiatke a prevádzkovatelia kúpalísk sa pripravujú na zahájenie sezóny. To je otázkou niekoľkých dní. Nás zaujímalo, či nás tento rok obľúbené miesta na letný relax niečím prekvapia.

Žiarske plážové s novým systémom

Plážové kúpalisko v areáli žiarskeho Parku Štefana Moysesa prinesie hneď niekoľko noviniek. Okrem toho, že návštevníkov bude vítať nová hlavná brána, zmení sa aj systém vyberania vstupného. Ten má zamedziť vstup tým, ktorí nezaplatili.

Lístočky, ktoré slúžili ako dôkaz, že ste vstupné uhradili, sa stanú minulosťou. Od tejto sezóny budú návštevníci pri zaplatení dostávať jednorazový náramok. Kto sa na kúpalisko dostal bez zaplatenia, bude teda vidieť na prvý pohľad.

Čítajte tu: Žiarske kupko túto sezónu s novinkou: Papierové vstupenky budú minulosťou

Okrem náramkového systému sa na kúpalisku zrealizovalo niekoľko ďalších drobných úprav. ,,Máme aj nové osvetlenie a ozvučenie, staré stĺpy sa demontovali a robila sa nová kabeláž. Vlastne tak, ako aj v ostatných častiach mesta," uviedol pre Žiar24 Peter Jagoš z Technických služieb. Žiarske kúpalisko by malo tento rok po prvý raz otvoriť brány 11. alebo 18. júna. Prevádzkovatelia ešte termín zvažujú.

Viac o termínoch otváračiek kúpalísk v okolí sme vám priniesli v článku: Kúpaliská v žiarskom regióne finišujú s prípravami: Poznáme termíny otvorenia

Na termálnych kúpaliskách v Kremnici a Sklených Tepliciach podľa prevádzkovateľov pred sezónou 2016 zatiaľ nechystajú.

Vyhne štartujú už tento víkend

Na vyhnianskom kúpalisku plánujú otvoriť sezónu už túto sobotu (4.6.). ,,Všetko je nachystané, máme rozhodnutia od regionálneho úradu verejného zdravotníctva, voda je teplá, má 30 stupňov," uviedla pre TASR riaditeľka kúpaliska Eva Sliacka s tým, že tento rok rozšírili aj ponuku stravovacích služieb.

Na kúpalisku už mal v tomto čase prebiehať čulý stavebný ruch. Výstavba nových bazénov, ktorá sa mala rozbehnúť ešte začiatkom roka, sa však oddialila.

,,Výstavba novej bazénovej haly sa ešte nezačala. Stále sa doťahuje dokumentácia okolo výstavby, takže letnú sezónu to neovplyvní a návštevníci nebudú rušení," priblížila aktuálnu situáciu na kúpalisku Sliacka s tým, že s prácami sa začne pravdepodobne až v septembri. Celú investíciu podľa jej slov zdržali neočakávané problémy týkajúce sa geologických prieskumov.

Projekt rozšírenia počíta s prístavbou oddychového bazéna, ktorý by bol určený aj na plávanie, a bazéna pre deti. Obec chce zároveň využiť podmienky, ktoré okolie zariadenia poskytuje a na kúpeľ premeniť starú štôlňu v jeho blízkosti.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM