Barbara Dallosová Rôzne

Trópy stále úradujú: Momenty z plného žiarskeho kupka na FOTKÁCH

Čím vyššie stúpa ortuť teplomera, tým živšie je na žiarskom plážovom kúpalisku. Pozrite si momenty z tropického dňa pri bazéne.

Ilustračný obrázok k článku Trópy stále úradujú: Momenty z plného žiarskeho kupka na FOTKÁCH
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

V horúcom počasí, aké v uplynulých dňoch zasiahlo aj naše mesto, je osvieženie pri vode vykúpením. Už v uličkách Parku Štefana Moysesa cítiť čulý ruch. Niekto sa vracia s uterákom preveseným cez plece po celodennom slnení, iní ešte len migrujú smerom na kúpalisko využiť zvýhodnený poobedný vstup.

Pozrite aj: Tropický deň v meste na FOTKÁCH: Žiarčania si užívajú slnečné lúče

Opálené náramky

Stredoškoláčky Sisa a Peťa chytali na žiarskom plážovom bronz už od obeda. ,,Do vody ideme len občas, iba sa osviežiť. Chceme sa opáliť hlavne. Len tie náramky budeme mať vypálené na ruke, aspoň budeme vedieť, ako nás chytilo," hovorí so smiechom Sisa.

Náramky, ktoré mali tínedžerky na mysli, nahrádzajú lístočky, aké sme na kúpalisku dostávali v minulosti. Žiarske kúpalisko od tejto sezóny zaviedlo nový systém výberu vstupného. Náramok, ktorý má návštevník po zaplatení celý čas na ruke, mu umožňuje opustiť areál a vrátiť. Náramkový systém je tiež pákou na špekulantov. Kto sa dostal na kúpalisko bez platenia, bude totiž vidno na prvý pohľad.

Viac informácii o náramkoch aj cenách pre túto sezónu sme vám priniesli v článku: Žiarske kupko otvára: Zvýhodnený čas, nový cenník a náramky!

345 lístkov

,,Ja som tu tento rok prvý raz, ale gazdiná s malým chodievajú, už boli tento týždeň," prezradil nám otecko malého Filipka (2,5), ktorý si užíval vánok na hojdačke pri detskom bazéne.

Žiarčanka Dana patrí medzi stálych návštevníkov. Ako hovorí, na kupko sa oplatí otočiť aj na hodinu autom po práci, aby sa človek v horúčavách nezbláznil.

,,V meste sa nedá nikde byť v takomto teple, na tom betóne. To jedine pri vode alebo niekde v prírode sa dá prežiť. Ja pritom nie som plavec, ale už len mať tie nohy vo vode namočené trochu, to je iné. A deti sa vybláznia na šúchale, nie a nie ich odtiaľ dostať," vysvetľuje Danka, ktorá prišla na kúpalisko so sestrou a dvomi ratolesťami.

Ako nám krátko pred treťou poobede prezradila pani pri okienku, od rána predali zatiaľ 345 lístkov.

Môže vás zaujímať: Žiarski hygienici sa pozreli na tajchy: Kde sa okúpeme bez obáv?

FOTO: V horúčavách je žiarske kupko pre mnohých vykúpením
11
Galéria
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM