Barbara Dallosová Samospráva

V Novej Bani zabojujú traja primátorskí kandidáti: O poslanecké stoličky je väčší záujem

Zástupcov samospráv si budeme voliť už 15.novembra. V novej Bani okrem súčasného primátora prejavili záujem stať sa prvým mužom mesta ešte dvaja kandidáti. Na miesta poslancov je o niečo väčší nátresk...

Ilustračný obrázok k článku V Novej Bani zabojujú traja primátorskí kandidáti: O poslanecké stoličky je väčší záujem
Zdroj: TASR

Počet primátorských kandidátov je v okolitých mestách rôzny. Zatiaľ čo Kremničania si budú môcť vyberať až s ôsmich, súčasnému primátorovi Žarnovice na vo voľbách nepostaví nikto. Aj v Žiari sa do poslednej chvíle zdalo, že nastane podobná situácia. Nakoniec však súčasnému primátorovi, Petrovi Antalovi, pribudli dvaja protikandidáti. Čítajte TU.

V Žarnovici budú boj o post primátora zvádzať tiež traja muži. Súčasný primátor Ján Havran je z nich najmladší. K tridsaťšesťroč­nému Havranovi sa pridali živnostník Ján Korista (55) a živnostník Juraj Valentovič (51). Ján Havran a Ján Korista kandidujú ako nezávislí, Juraj Valentovič s podporou strán NOVA, SIEŤ, SaS a MOST-HÍD.

Nová Baňa bude mať v nastávajúcom volebnom období rovnaký počet mestských poslancov ako v súčasnosti, a to 13. Voliť si ich budú obyvatelia v šiestich volebných obvodoch. Záujemcov o miesta poslancov je však až 49. Nominovali ich Smer-SD, SDKÚ-DS, HZDS, KSS, SNS, ĽS Naše Slovensko, SDS, KDH a koalícia NOVA, Sieť, SaS a Most-Híd.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM