Martin Károly Šport

Víkendová lyžovačka v regióne: Tieto zjazdovky sú opäť v prevádzke...

Milovníci zimných športov prežívajú azda najsmutnejšiu zimu. Mierne ochladenie, spojené aj s snehovým popraškom ale mnohým z nich umožnilo umelé zasnežovanie. Pozrite kde sa dá lyžovať v Kremnických a Štiavnických vrchoch.

Ilustračný obrázok k článku Víkendová lyžovačka v regióne: Tieto zjazdovky sú opäť v prevádzke...

Roztopený sneh a blato na zjazdovkách. To bol obrázok ešte zo začiatku januára tohto roku. Majitelia lyžiarskych stredísk už vtedy začali počítať straty. Pre mnohých je najdôležitejšie práve obdobie Vianoc. O lyžovanie je vtedy najväčší záujem a a jcey sú vyššie. Začiatok sezóny sa teda nepodaril. Pozrite si ako to vyzeralo na Skalke, Krahuliach a v Štiavnických vrchoch začiatkm januára. Majitelia zimných stredísk s hlavou v smútku: Takto vyzerajú zjazdovky v regióne

Sezóna sa pomaly rozbieha

Jedniné zimné stredisko, ktoré dokázalo takmer nepretržite fungovať aj počas veľkého oteplenia, je Skalka arena. Umožňuje mu to najmä nadmorská výška, ktorá v najvyššom bode dosahuje 1232 m.n.m., ale aj severne orientované svahy. V prevádzke sú vleky Romík a Blondy.

Od soboty ale spúšťame aj Peknú vyhliadku, so štvorsedačkou,“ informuje Peter Hyža, manažér strediska. V sobotu 18. januára bude táto obľúbená zjazdovka pustená prvýkrát v sezóne „Dopoludia má byť aj pekné počasie, bude to parádna lyžovačka,“ dodáva Hyža. Pozrite si webcam.

V prevádzke už aj Krahule

Dočasne bola prerušená lyžovačka aj v ďalšom stredisku pri Kremnici. Ski Krahule prerušili sezónu taisto začiatkom januára. „Už sme opäť v prevádzke,“ hovorí Vladimír Urblík, majiteľ strediska. V stredisku je spustená sedačková lanovka. Pozrite si webcam

Rozbehla sa aj Štiavnica

Najmladšie lyžiarske stredisko, Salamandra Resort, hlási podobne nový rozbeh. „Na svahu je 20 cm vrstva technického snehu, podmienky na lyžovanie sú dobré,“ informuje Katarína Pružinová.

Foto: archív

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM