Barbara Dallosová Kultúra

Žiarska spisovateľka Kristína (30) má na konte ďalší knižný titul: Tentoraz pod taktovkou Evity, nenechajte si ujsť krst!

Len minulý rok uzrel svetlo sveta jej debut, už o pár dní bude Kristína Falťanová krstiť ďalší román. Pod ten sa podpísalo vydavateľstvo Evitapress. Krstný otec Milo Kráľ má vraj s knihou dočinenia viac, než by sme si mohli myslieť...

Ilustračný obrázok k článku Žiarska spisovateľka Kristína (30) má na konte ďalší knižný titul: Tentoraz pod taktovkou Evity, nenechajte si ujsť krst!
Zdroj: Dnes24.sk

Už zajtra, 3.februára sa bude môcť talentovaná Žiarčanka popýšiť druhým vydaným románom. Za Kristíninu druhotinu s názvom Len sa mi snívaj sa tentoraz postavilo vydavateľstvo, ktorého meno sa spája s nejedným slovenským bestsellerom.

Čítajte tiež: Mimoriadny úspech novej žiarskej spisovateľky: Jej debut takto zaujal!

Pre autorku je prelomová

Úspech prvej knihy s názvom Modlitba za hriech, ktorá sa stala piatou najlepšou v kategórii Debut roka, sa autorka rozhodla osláviť svojsky – rovno sa pustila do písania ďalšej. ,,Za prvú knihu som získala dve ocenenia a to ma pozitívne naštartovalo. V priebehu troch mesiacov som teda napísala ďalšiu knihu. Zároveň je to však pre mňa oveľa väčší záväzok, ako v prípade prvej. Debutant je v akejsi ochrannej zóne, buď zaujme alebo nie. Druhá kniha je z môjho pohľadu prelomová. Istá úroveň sa už od vás akosi prirodzene očakáva, a tak dúfam, že obstojím a nikoho ňou nesklamem," dúfa autorka.

Tretí titul bude duet

Ohlasy na novopečený, no doposiaľ nevydaný titul z pera mladej Žiarčanky sú zatiaľ veľmi pozitívne. ,,Každý kto čítal rukopis bol príbehom nadšený a zároveň dojatý. Som veľmi šťastná, že knihu už zajtra budem držať v rukách. Pre autora je to pocit akoby sa istým spôsobom uzavrel kruh. Sú to skutočne pocity podobné tomu, keď čakáte na príchod vytúženého dieťaťa, akurát, že očakávanie tohto printového novorodenca je pre mňa absolútne bezbolestné. Radosť a očakávanie sú ale skutočne veľmi podobné," opisuje Kristína pocity pred zajtrajším putovaním výtlačkov na pulty kníhkupectiev.

Ako Kristína ďalej prezradila, na ďalšiu sústo by jej čitatelia nemuseli čakať dlho. ,,Ak všetko pôjde ako má, na jeseň sa do predaja dostane aj moja tretia kniha. Pôjde o autorský duet so slovenským spisovateľom a téma románu bude veľmi atraktívna a mimoriadne aktuálna," naznačuje autorka tajomne.

Čo s tým má Milo Kráľ?

Charizmatický herec Milo Kráľ má vraj s knihou okrem toho, že ju uvedie do života, spoločné aj niečo iné. Viac však Kristína prezradiť nechcela: ,,Knihu bude krstiť Milo Kráľ, ktorý má s jej obsahom spoločného viac, ako by si kto myslel. Viac ale vysvetlím priamo na krste," dodáva autorka s úsmevom.

Nenechajte si ujsť krst titulu Len sa mi snívaj. Ten sa uskutoční vo štvrtok 12. februára o 17:00 hodine vo Výstavnej sieni žiarskeho MsKC.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM