Barbara Dallosová Správy

Žiarske cesty očami vodičov: 3 miesta, ktorých sa pri jazdení v našom meste obávajú najviac

Na cestách je bezpečne vtedy, keď sa bezpečne správajú všetci účastníci premávky. Niekedy však narobia vrásky aj konkrétne úseky ciest. Na tie najneobľúbenejšie v našom meste sme sa pýtali samotných vodičov...

Ilustračný obrázok k článku Žiarske cesty očami vodičov: 3 miesta, ktorých sa pri jazdení v našom meste obávajú najviac
Zdroj: Dnes24.sk

Zisťovali sme medzi žiarskymi vodičmi, kde majú na cestách v našom meste najväčšie obavy a prečo. Na čo si treba dávať obzvlášť pozor?

Nebezpečná skratka

,,Za mimoriadne nebezpečný považujem vjazd na parkovisko hypermarketu. To ale nie je v ceste, je to v ľuďoch. Tí si krátia cestu tak, že idú po boku toho vjazdu pre autá. Koľkokrát tadiaľ idú aj skupinky ľudí. Sú tam tri jazdné pruhy ale tri autá sa tam nezmestia, sotva dve, keď sú tam po ceste rozťahaní ľudia. A hlavne večer, keď ich vôbec nevidno…," vysvetľuje Žiarčanka Eva, ktorá týmto úsekom chodí takmer denne. (obr. č. 1)

Križovatka na hlavnom ťahu

Len niekoľko desiatok metrov od spomínaného vjazdu na parkovisko hypermarketu sa nachádza ďalší úsek, ktorý je tŕňom v oku niektorých vodičov. Za nebezpečnú považujú križovatku ulíc SNP, Krížnej a Dubčekovej, medzi Žiarčanmi skloňovanú aj ako orangeovú križovatku. Kameňom úrazu majú byť dva prístrešky zacláňajúce vo výhľade.

,,Kto ide po hlavnej, ten má pokoj. Keď ale idete zospodu spopod predajne mobilného operátora alebo zvrchu smerom od Lovče, cez tie búdy v istom bode nevidíte, čo po hlavnej ide. Musíte zastať až skoro v strede križovatky aby ste mali výhľad a vtedy už vlastne môžete by prekážkou aj pre ostatné autá," myslí si Ján z Lovče, pre ktorého je spomínaný úsek každodennou cestou do práce. (obr. č. 2)

Na túto križovatku nás čitatelia upozorňovali aj v minulosti, čítajte tu: TIP od vás: Nebezpečná žiarska križovatka stále straší vodičov i chodcov, bude sa hľadať riešenie?

Pri zimnom štadióne

Zlá viditeľnosť stojí aj za tretím nepopulárnym úsekom. ,,Keď idem tou dlhou ulicou smerom od nemocnice (Sládkovičova ul. – poznámka redakcie) popri škôlke, tak na odbočke na zimný štadión musím dať prednosť. Práve z toho smeru od štadiónu ale nikdy nič nevidieť, je tam prudká zákruta aj stromy. Musím si výjsť až doprostred križovatky aby som vedel či môžem, alebo zospodu niečo ide," hovorí Žiarčan Samo (25). (obr. č. 3)

A čo vy? Súhlasíte s touto trojicou najobávanejších úsekov alebo máte iné tipy? Zašlite nám ich na ziar@global24.sk.

Môže vás zaujímať:

Šášovská križovatka opäť na pranieri: Policajti o výjazde na R1, ktorý mnohým vodičom dvíha žlč

Toto sú miesta v Žiari, kde si podľa vodičov treba dávať extra pozor
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM