Barbara Dallosová Rôzne

Žiarske kupko sa teší skvelej sezóne: Minuloročné leto tromfli už teraz a takmer o dvojnásobok!

Žiarske kúpalisko tento rok otvorilo svoje brány do vynovených priestorov. A hoci v prvý deň by ste návštevníkov porátali na prstoch jednej ruky, s vlnami horúčav to na žiarskom plážovom poriadne ožilo. Čísla hovoria za všetko!

Ilustračný obrázok k článku Žiarske kupko sa teší skvelej sezóne: Minuloročné leto tromfli už teraz a takmer o dvojnásobok!
Zdroj: TASR

Plážové kúpalisko v Žiari nad Hronom, ktorého brána víta návštevníkov v Parku Štefana Moysesa, patrí medzi obľúbené letné destinácie nielen pre Žiačanov. Túto jar priestory kúpaliska prešli rekonštrukciou, čo mierne posunulo termín otvorenia, kupko však privítalo v novom šate a do ponuky prinieslo i niekoľko noviniek.

Ováračke počasie neprialo

Kúpalisko tento rok odštartovalo sezónu 27. júna., premiérový deň vynoveného zariadenia sa ale veľkému úspechu netešil. Ortuť teplomera sa držala skôr nižšie a od rána bolo mesto pod mrakmi. Pani pri okienku nám okolo tretej poobede prezradila, že doposiaľ predala presne štyri lístky. Porzite FOTO.

Po nešťastnej otváračke však prišla vlna trópov a vyľudnený trávnik sa premenil na plochu posiatu dekami, ležadlami a uterákmi. Prvý tohtoročný víkend, kedy kúpalisko praskalo vo švíkoch a rad na lístky sa vlnil až do uličiek Parku Štefana Moysesa, prišiel už 4. júla. A v takomto trende pokračuje doteraz.

Takmer dvojnásobok!

Ako informoval Peter Jagoš z mestskej eseročky Technické služby, ktorá kúpalisko prevádzkuje, do 6. augusta tohto roka zaznamenalo kúpalisko návštevnosť 19 853 ľudí. A to má plážové kúpalisko pred sebou ešte niekoľko týždňov prevádzky. Pre porovnanie, minulý rok bola návštevnosť 10 435 ľudí za celú sezónu.

Jagoš však zdôrazňuje, že ešte rozhodne nejde o konečné čísla. Predpoveď počasia veští ešte krajšie cifry. ,,Tohtoročnú sezónu hodnotíme samozrejme pozitívne, vzhľadom na minulé leto, kedy viac pršalo ako svietilo slnko. Kúpalisko je naozaj niekedy o pár pekných dňoch počas sezóny, takže sme radi, že počasie praje. Predpoveď hovorí, že celková návštevnosť bude ešte oveľa vyššia, nakoľko nás čaká ešte minimálne 10-dňová šnúra teplých dní. Teší nás to aj z toho dôvodu, že pokiaľ sa investuje do úprav areálu, tak ako to bolo aj tento rok, je fajn, keď sa to následne môže aj využiť návštevníkmi počas pekného leta," konštatuje.

Lehátka sú fuč už pred obedom

Okrem rekonštrukcie priestorov kúpalisko tento rok ponúklo i novinky, ktoré majú zvýšiť komfort návštevníkov. Tí si môžu na celý deň zapožičať lehátko či slnečník. O dopyt po týchto doplnkových službách podľa Jagoša núdza nie je. ,,To, že plážová zóna je plná a lehátka sa niekedy vypredajú už pred obedom hovorí za všetko. Za stranu prevádzkovateľa môžem povedať, že rekonštrukcia výraznou mierou prispela nielen ku komfortu, ale i k čistote bazénovej vody," hovorí Jagoš na margo vstupov k bazénovej časti cez brodiská, ktorých úlohou je zvýšiť hygienický štandard.

Čítajte tiež:

Čas na pláži sa dá tráviť aj aktívne: Možnosti športového vyžitia ponúkne kremnické aj žiarske kupko!

Romantika v bazéne pod hviezdami: PREHĽAD, kde v okolí Žiaru je nočné kúpanie

Koľko zacvaká dospelý, koľko študent a kto má zľavu? PREHĽAD tohtoročných cien na kúpaliskách v Žiari a okolí

Praktický PREHĽAD pre priateľov prírodných kúpalísk: V ktorých tajchoch v regióne sa tento rok osviežime?

Stavte na osvieženie na čerstvom vzduchu: 6 dôvodov, prečo sa ísť kúpať na štiavnické tajchy

Vynovený tajch láka modernou plážou: Veľké Kolpašské na nepoznanie! FOTO

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM