Barbara Dallosová Rôzne

Žiarske kupko za polovicou sezóny: Čísla hovoria jasne

Kúpalisko na vrchole sezóny bilancuje. Aké leto kupko prežíva a koľko náramkov sa zatiaľ predalo?

Ilustračný obrázok k článku Žiarske kupko za polovicou sezóny: Čísla hovoria jasne
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Plážové kúpalisko v Žiari nad Hronom prvých tohtoročných návštevníkov privítalo 18. júna. Za sebou má teda už niekoľko týždňov sezóny. Niektoré z nich boli skutočne tropické, iné skôr usmoklené.

Hoci počas vlny horúčav sa rady pred pokladňou vinú aj pár metrov, nie je tomu tak každý deň. Žiarčania i ľudia z okolia zostali plážovému kúpalisku v prostredí parku verní, návštevnosť je ale nižšia než minulý rok.

Pozrite aj: Trópy stále úradujú: Momenty z plného žiarskeho kupka na FOTKÁCH

August môže prekvapiť

Ako informoval Peter Jagoš z eseročky Technické služby, ktorá kúpalisko prevádzkuje, tento bolo pri pokladni predaných celkom 11 974 lístkov.

,,V porovnaní s minulým rokom to nie je veľmi veľké číslo, sezóna je o dosť miernejšia. Minuloročné čísla zrejme už nedobehneme. Ale ktovie, august ešte môže prekvapiť," hovorí Jagoš.

Minulé leto dlhotrvajúce vysoké teploty sezóne na kúpalisku priali. Novšie čísla už hovoria o približne 30 000 ľuďoch. Už v polovici augusta prekonal počet predaných lístkov 30 000.

Páka na špekulantov

Kúpalisko od tejto sezóny zaviedlo nový systém výberu vstupného. Náramok, ktorý má návštevník po zaplatení celý čas na ruke, mu umožňuje opustiť areál a vrátiť sa. Náramkový systém zároveň zabráni vstupom načierno. Kto vstupné zaplatil a kto nie, je totiž vidieť na prvý pohľad.

,,S týmto systémom nemáme hlásené žiadne problémy. Je tam na to špeciálne personál, ktorý tieto náramky vydáva. Návštevníci ich dostanú po vydaní bločku pri pokladni," dodáva Jagoš.

Čítajte tiež:

Doprajte deťom nezabudnuteľné leto: TOP 5 atrakcií na skok od Žiaru

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM