Barbara Dallosová Kultúra

Čo môžu zažiť deti počas ich sviatku? 10 zaujímavých akcií na MDD v Žiari a okolí

Najväčší sviatok všetkých detí sa nezadržateľne blíži a s ním aj množstvo akcií, ktoré lákajú najmenších Žiarčanov. Vybrali sme pre vás 10 podujatí v našom meste a jeho okolí, na ktorých si vaše ratolesti parádne užijú svoj medzinárodný deň.

Ilustračný obrázok k článku Čo môžu zažiť deti počas ich sviatku? 10 zaujímavých akcií na MDD v Žiari a okolí
Zdroj: TASR

Deň detí v žiarskom parku

  • Najmenším obyvateľom mesta bude žiarsky park patriť v sobotu 6. júna, o program bude postarané od 10:00 hodiny ráno až do do 17:00 hodiny večer. Plány môže zmeniť len počasie. Ako ubezpečujú organizátori, v prípade, že nebude pre konanie podujatia vonku priaznivé, program sa presunie do priestorov MsKC. Z širokého výberu podujatí, stanovíšť či atrakcií si vyberie každý. Čítajte viac: Deň detí v žiarskom parku sa blíži: Organizátori už zverejnili, čo nás tento rok čaká!

Železnica pre deti

  • Tradičná akcia určená všetkým priaznivcom historických železničných vozidiel, pod názvom Železnica pre deti bude trvať od soboty (30.5.) do nedele (31.5.). Pravidelnú prezentáciu historických aj súčasných železničných vozidiel tradične pripravujú členovia Spolku Výhrevne Vrútky s podporou Železníc Slovenskej republiky, Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia, a.s. a Železničnej spoločnosti Slovensko, a.s. V rámci akcie sa uskutočnia aj jazdy mimoriadnych vlakov vedených historickými vozidlami, ktorých trasy pretnú i Kremnicu. Zvláštny osobný vlak s parným rušňom sa prejde po trati Vrútky – Kremnica a späť. Viac info TU.

MDD v areáli Zvoničky

  • Ďalší tip pre tých, ktorí chcú svojim ratolestiam dopriať oslavy ich medzinárodného sviatku na čerstvom vzduchu. Deň detí sa totiž bude sláviť aj v areáli Náučného chodníka Zvonička pri Novej Bani. Akcii bude patriť nedeľné popoludnie (31.5.) pričom program štartuje o 14:30 hod. Predstaví sa Divadlo Hotel Mária a chýbať nebudú ani talentové súťaže, kreatívne dielničky či maľovanie na tvár. Na to, že by podujatiu nemuselo priať počasie, sú organizátori pripravení. Alternatívou je konanie v Kine Vatra.

Rozprávkový les

  • V oslavách medzinárodného dňa našich najmenších nezaháľa ani obec Stará Kremnička. Tá si tento rok pre drobcov od 2 do 10 rokov pripravila Rozprávkový les. Na ten si ale deti budú musieť počkať až do prvej júnovej soboty (6.6.). Dobrodružstvo v čarovnom lese začína o 10:00 hodine.

Sviatok detí v žiarskej LUNE

  • Nielen v kongresovej sále, ale aj priamo pred hotelom LUNA to 31.5. ožije minulosťou. O program s podtitulom Cesta slovanskou históriou sa postará profesionálna skupina historického šermu VIA HISTORICA, ktorá deti vtiahne priamo do diania. Pripravené sú totiž tematické súťaže ako hod venčekmi na meč, ruské kolky, boj s budzogáňmi, labyrint a mnoho iného. Kto si trúfne, môže sa na svet pozrieť z výšky a prejsť sa na chodúľoch. Chýbať nebude špeciálne maškrtné menu, diskotéka, či darčeky. Písali sme TU.

Rozprávková dedina pri jazere

  • Na strigônskom guláši či myších chvostíkov, teda orechových rezancoch s lekvárom, si budú môcť pochutnať deti, ktoré prídu osláviť Medzinárodný deň detí na podujatie Rozprávková dedina 2015. Akciu, ktorú organizuje občianske združenie Mikroregión Južné Sitno, sa uskutoční v sobotu 30. mája o 13:00 hod. v obci Počúvadlo. Pre deti sú pripravené „rozprávkové stanovištia“, kde môžu vidieť úryvky zo známych rozprávok, napríklad Medveď Yogi, ježibaby Na krížnych cestách, Tri prasiatka či O siedmich kozliatkach. Nebudú chýbať klasické atrakcie ako trampolína či skákací hrad.

Stretneme sa, keď hodiny ukážu 10 bodiek

  • V neďalekej obci Slaská sa malí oslávenci stretnú v sobotu 30.5. na futbalovom ihrisku a to presne vtedy, keď hodinky ukážu 10 bodiek. V znamení lienok sedembodkových sa bude niesť celý deň. Nebude chýbať bodkovaný gulášik a oplatí sa nájsť v skrini i nejaký bodkovaný kúsok! Odmenené bude totiž každé aktívne súťažiace a v bodkách odeté dieťa vo veku od 2 do 12 rokov.

V Žarnovici aj s pretekmi bábätiek

  • Pre svojich najmenších obyvateľov i deti z okolia si niečo pripravilo aj mesto Žarnovica. V sobotu 30.5. sa bude detský smiech rozliehať na detskom ihrisku na sídlisku. Od 10:00 hod. na tu bude čakať množstvo zábavných súťaží, hudobno-zábavné predstavenie pre najmenších Smejko a Tanculienka, kúzelník, žonglér, vystúpenie sokoliarov, tanečný workshop s Wild Divas či preteky lezúňov- bábätiek do jedného roka. Z bohatého programu si vyberie každý.

Deň detí s Okáčikom

  • Program pre deti si k príležitosti ich sviatku pripravilo a OZ Okáčik. Akcia štartuje v piatok 29.5. o 15:00 hod. v telocvični 1. ZŠ, ul. Dr. Janského. Tešiť sa vraj môžeme na lavínu nových akčných výziev a súťaží, ktoré vás zaručene dostanú. V hre budú skvelé ceny a najlepší šiesti postupujú do superfinále a hrajú o hlavnú cenu. Čerešničkou na torte má byť premiéra nového ping-pong vodného futbalu.

MDD v Lutile

  • Medzinárodným dňom detí ožije aj futbalové ihrisko v blízkej Lutile. V sobotu 30.5. od 13:00 hodiny sa tu bude súťažiť, zabávať a tancovať. Organizátori sľubujú aj opekačku či lákadlo v podobe jazdy na koníkoch.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk/ TASR

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM