Barbara Dallosová Rôzne

Jubilejný City fest v číslach: Koľko sa nás zišlo v žiarskom parku tento rok?

City fest oslávil prvé desaťročie, gratulantov mal rozhodne dosť. Aj napriek miestami neúnosným horúčavám návštevníkov jubilejného ročníka počítali v tisícoch.

Ilustračný obrázok k článku Jubilejný City fest v číslach: Koľko sa nás zišlo v žiarskom parku tento rok?
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Dve veľkoplošné obrazovky, vďaka ktorým videli Žiarčania interpretom priamo do tváre aj z posledných radov, zväčšený stage a predĺženie festivalu na celodennú akciu. To boli najväčšie zmeny, aké tento rok čakali návštevníkov obľúbeného žiarskeho City festu. Viac vo VIDEU.

Slnečné počasie festivalu prialo už od rána, na niečí vkus ale možno až príliš. Ortuť teplomera tancovala vysoko nad tridsiatkou, dav osviežovali hasiči postrekovaním vodou. Z toho mali najväčšiu radosť práve najmenší návštevníci. Zdá sa, že ani úmorné horúčavy návštevníkov neodradili.

Vstupné sa oproti deviatemu ročníku nezmenilo a vstupenku vo forme náramku vám na ruku prilepili za tri eurá. Ako žiarska radnica informuje na svojich oficiálnych webových stránkach, na City fest 2015 si vstupenku zakúpilo 8 800 návštevníkov. Pre porovnanie, minulý rok, kedy v line-upe svietili headlineri ako Modus, Polemic, Desmod, či Citron, sa predalo 8 366 vstupeniek.

Rovnako ako počas predošlých rokov, časť vstupného má poputovať naspäť do Parku Štefana Moysesa, ktorý City fest každoročne hostí. Ako avizoval primátor Peter Antal ešte pred samotným festivalovým víkendom, tento rok sa časť fianančných prostriedkov, ktoré City fest zarobí, investuje do modernizácie detského ihriska v žiarskom parku.

Pozrite si TOP momenty jubilejného City festu na fotkách.

Čítajte tiež:

Zlaté klince sú rozdané: Toto sú Žiarčania, na ktorých môžeme byť hrdí! FOTO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM