Barbara Dallosová Rôzne Rôzne

Zlaté klince sú rozdané: Toto sú Žiarčania, na ktorých môžeme byť hrdí! FOTO

City fest, ktorý uplynulý víkend napísal svoj desiaty ročník, nie je len o hudbe a zábave. Každý rok sa totiž na pódium okrem interpretov postavia i Žiarčania, ktorí si prevezmú ocenenie Zlatý klinec. Aha, kto do žiarskej siene slávy pribudol tento rok.

Ilustračný obrázok k článku Zlaté klince sú rozdané: Toto sú Žiarčania, na ktorých môžeme byť hrdí! FOTO
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Súčasťou programu City festu je vždy odovzdávanie Zlatých klincov, ktoré majú byť poctou domácim talentom. Jubilejný ročník festivalu rozdal ocenenia ďalším trom Žiarčanom.

Minulý rok si elegantnú sošku z kameňa a kovu odniesli dlhoročný pedagóg žiarskej ZUŠ-ky a výtvarník Andrej Jánoška, kapela Janko Kulich & Kolegium a mladá spisovateľka Kristína Falťanová. Tento rok sa oceneniu pre zmenu tešia dve dámy a jeden muž. Rovnako ako minulý rok mala medzi ocenenými svojho zástupcu spisovateľská obec a klinec sa opäť ušiel i hudobníkovi.

Nominácie prišli z rôznych strán. Cena riaditeľky MsKC putovala do rúk úspešnej žiarskej spisovateľky. Z rúk Michaely Pribilincovej si svoj klinec prevzala autorka predávaných ženských románov z dielne známeho vydavateľstva, Evelin Červienková. Ako nám skromná spisovateľka prezradila krátko po vyhlasovaní, ocenenie si veľmi váži, svoj úspech ale berie s nadhľadom: ,,Aspoň si mám kam zavesiť svoju kariéru," dodáva so smiechom.

Ďalšia nominácia bola od Nadácie ZSNP a Slovalco. Od zástupcu spoločnosti, Rudolfa Knappa, dostal cenu hudobník Juraj Schweigert. Spevák, ktorý je tiež majstrom hry na ústnej harmonike, vystupuje s kapelou The Groove Time. Nezameniteľný hudobný zážitok naservírovali bluesmani i návštevníkom tohtoročného City festu. Tretie ocenenie odovzdal primátor Žiaru Peter Antal. Posledný klinec skončí na polici Silvie Hlôškovej, dlhoročnej vedúcej pracovníčky Zboru pre občianske záležitosti (ZPOZ).

Pozrite si TOP momenty jubilejného City festu na fotkách.

Čítajte tiež:

Adam Ďurica EXKLUZÍVNE: Takto reagoval na otázku fanúšičky, koľko berie za koncert! VIDEO

O horúčavy je na City feste postarané: Hasiči v akcii :) FOTO

na titulnej fotke: Evelin Červienková

Jubilejný ročník City festu odovzdal ďalšie Zlaté klince
6
Galéria
Foto: Martin Károly
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM