Barbara Dallosová Správy

Kontroverzný metalový festival sa sťahuje: Starostka s otvorenou náručou!

Festival Gothoom sa v predošlých rokoch konal pri novobanskom tajchu. Minulé leto sa však stretol s vlnou odporu zo strany niektorých obyvateľov. Ďalší ročník už v Novej Bani nebude. Organizátori hlásia sťahovanie, nové miesto je už známe.

Ilustračný obrázok k článku Kontroverzný metalový festival sa sťahuje: Starostka s otvorenou náručou!
Zdroj: TASR

Po piatich rokoch sa jeden z najväčších metalových festivalov na Slovensku s názvom Gothoom sťahuje z Novej Bane do neďalekého Ostrého Grúňa, do areálu Chata Kollárová. Jeho organizátori sa rozhodli miesto konania zmeniť najmä po minuloročnej ostrej kritike zo strany Novobančanov.

Z festivalu má vyťažiť aj obec

,,Sme radi, že sme našli nový priestor. Je to hlbšie v horách, kde by podujatie nemalo nikomu prekážať,„ podotkol organizátor festivalu Peter Beťko. Podujatie by sa tu malo konať v dňoch 27. júla až 1. augusta. Ako ďalej naznačil, po rokovaniach s majiteľmi areálu čakajú organizátorov ešte stretnutia s obcou. ,,Budeme sa snažiť, aby obec z podujatia aj niečo mala,“ podotkol s tým, že snahou je ubytovať návštevníkov festivalu v rekreačnom zariadení obce.

Starostka Gothoom uvítala

Starostka Ostrého Grúňa Jana Angletová festival uvítala, považuje to za príležitosť obce zviditeľniť sa. S organizátorom festivalu zatiaľ spoločne nerokovali, uviedla však, že má o ňom dobré referencie. Hovoriť s ním chce aj o riešeniach patových situácií, ktoré by mohli počas festivalu vzniknúť. ,,Uvítam tiež, ak k nám prídu účastníci a ubytujú sa u nás v obci," dodala s tým, že k dispozícii im bude aj obecná ubytovňa s kapacitou 100 miest.

Čítajte tiež:

Vyzývanie k mučeniu a orgiám: Tak vidia metalový festival kádeháci, tu je kompletný list!

Nevesta v blate na metalovom festivale: Aj takto to v týchto dňoch vyzerá v Novej Bani

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM