Barbara Dallosová Správy

Lyžiari zbystrite: Krahulská zjazdovka už začína vyzerať, padol aj rekord! FOTO ako dôkaz

Ak ste ešte nevytiahli lyže z pivníc, je najvyšší čas. Svah lyžiarskeho strediska v Kremnických vrchoch totiž začal chytať tú správnu farbu. Na Krahuliach sa zároveň postarali o nový rekord.

Ilustračný obrázok k článku Lyžiari zbystrite: Krahulská zjazdovka už začína vyzerať, padol aj rekord! FOTO ako dôkaz
Zdroj: Dnes24.sk

Za oknami to na príchod Perinbaby zatiaľ nevyzerá, tromfom lyžiarskych stredísk v prípadoch, keď treba prírode pomôcť, sú snežné delá. V stredisku Ski Krahule vyšli minulý rok s absolútnou novinkou. Zaviedli nový zasnežovací systém, ktorý umožňuje pokrývať svahy snehom už pri teplotách kúsok pod nulou.

Minulý rok vďaka nemu na Krahuliach zasnežovali historicky prvý raz už v novembri, tento rok zodvihli latku ešte o čosi vyššie. Delá spustili v pondelok (23.11.). ,,Začali sme zasnežovať rekordne prvýkrát o takomto termíne, teda 23.11. Minulý rok to bolo 25.11.," vysvetľuje majiteľ strediska Vladimír Urblík.

Táto sezóna bude tiež prvou, v ktorej budú na Krahuliach fungovať nové bezdotykové turnikety. Písali sme tu: Novinka, akú nájdete len na pár svahoch v republike: Turnikety na Krahuliach naskenujú tvár lyžiara. Prečo?

Podľa záberov priamo zo zjazdoviek sa zdá, že prví lyžiari by mohli tohtoročnú sezónu na Krahuliach otvoriť už onedlho. Pozrite si fotky v našej galérii.

Foto: Ski Krahule

Zábery priamo zo svahu: Z týchto fotiek hneď dostanete chuť na lyžovačku!
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM