Barbara Dallosová Správy

Nebezpečné schody na cintorín ležali Žiarčanom v žalúdku: Mesto do nich investuje 1 000 eur

Plechové schody vedúce na mestský cintorín si žiadali opravu. Žiarska radnica začala situáciu riešiť, práce odštartujú už o niekoľko dní.

Ilustračný obrázok k článku Nebezpečné schody na cintorín ležali Žiarčanom v žalúdku: Mesto do nich investuje 1 000 eur
Zdroj: TASR

Kovové schodisko, vedúce na cintorín na okraji mesta pri ceste na obec Lovča, bolo podľa niektorých obyvateľov v nevyhovujúcom stave a kráčať po ňom bolo nebezpečné. Plechové schody, ktoré sú jedinou cestou, ako sa na cintorín dostať po vlastných, sú poškodené.

Žiarska samospráva teraz avizovala ich rekonštrukciu. S tou chce mestská eseročka Technické služby začať už v najbližších dňoch. ,,Budúci týždeň sa reálne začne s rekonštrukciou, všetko je už pripravené, len sa čakalo na dodávku materiálu," priblížil vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž.

,,Budú sa meniť plechové pláty na jednotlivých schodoch, ktoré sú poškodené. Teda nie iba plátať diery, ale vymieňať celé časti. Je to investícia pohybujúca sa vo výške približne 1 000 eur," uviedol Baláž s tým, že peniaze na vynovenie schodov potečú z mestskej kasy.

Rekonštrukčné práce na schodisku k cintorínu by mali podľa Baláža prebiehať operatívne a hotové by mali byť v priebehu niekoľkých dní.

Môže vás zaujímať:

Primátor Antal s takýmto návrhom: Nevšedná stavba priamo na žiarskom námestí?

Zmluva s futbalovým zväzom podpísaná, čo teraz? Žiarska radnica má so štadiónom odvážny plán

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM