Barbara Dallosová Správy

Premena žiarskeho štadióna na FOTKÁCH: Vieme, kedy tu uvidíme prvý zápas

Futbalový štadión prechádza veľkou rekonštrukciou. Realizátor stavby prehovoril o termíne, kedy by sme si tu mohli vychutnať prvý futbal.

Ilustračný obrázok k článku Premena žiarskeho štadióna na FOTKÁCH: Vieme, kedy tu uvidíme prvý zápas
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Futbalový štadión v Parku Štefana Moysesa prechádza rekonštrukciou. Zo starého spartakiádneho športoviska by sa mal vzniknúť moderný štadión, kde sa opäť bude hrať II. liga. V štátnom programe na obnovu futbalových štadiónov bol Žiar nad Hronom náhradníkom, dotáciu od Slovenského futbalového zväzu (SFZ) dostal po tom, čo ju odmietlo mesto Dolný Kubín.

Písali sme tu: Spartakiádnemu športovisku odzvoní: Primátor Antal o rekonštrukcii futbalového štadióna, čo bude inak?

Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Trávnik predali, zeminu využili

Práce realizuje mestská eseročka Technické služby. Rekonštrukcia športoviska prebieha už niekoľko mesiacov, prvou fázou boli demontážne a búracie práce. To, čo už novému štadiónu slúžiť nebude, sa Technické služby snažili využiť inak. Viac ako 1000 kubických metrov zeminy zo stavby bolo použitých na výstavbu pumptrackovej dráhy pri sídlisku Hviezdoška.

Čítajte tiež: Žiarska pumptracková dráha dokončená: Tri okruhy plus jeden bonus

Firma tiež ponúkala na predaj pôvodný štadiónový trávnik. Snahou bolo získať ďalší výnos na dostavbu. Ako uviedol riaditeľ Technických služieb Igor Rozenberg, väčšinu zo 7 000 metrov štvorcových sa predať podarilo. ,,Väčšiu časť sa nám podarilo predať. Samozrejme ten, ktorý bol použiteľný, pretože aj ten trávnik má svoju životnosť a na niektorých miestach už bol tak vybehaný, že tam už tráva ani nebola," vysvetlil Rozenberg.

Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Prvé zápasy v jesennej časti

Ako pokračoval Rozenberg, nový trávnik je v súčasnosti už obstaraný. V uplynulom období bol realizovaný podklad pod novú hraciu plochu, momentálne pracovníci Technických služieb inštalujú závlahový systém.

,,Súčasne s tým, ako dokončíme závlahový systém, ideme robiť drenážny systém na odvod vody. To sa bude realizovať minimálne najbližšie dva týždne," skonštatoval Rozenberg.

Počas vrtošivej jesene môžu plánované termíny posúvať aj výkyvy počasia. Ako vysvetlil Rozenberg, mrazy práce nenarušia, horšie je to už ale s dažďom. ,,Teraz, keď napršalo prvý raz, tak sme na tú plochu osem dní nemohli ani stúpiť, keď napršalo druhý raz, tak týždeň," konkretizoval.

Eseročka, ktorá realizuje stavbu, hovorí v súvislosti s dokončením o budúcom roku. ,,Úplné dokončenie papierovo máme na Slovenskom futbalovom zväze (SFZ) určené na 30.6.2017, potom prebehnú kolaudačné rozhodnutia a predpokladáme, že jesenná časť už sa bude hrať na novom štadióne," uzavrel.

Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM