Barbara Dallosová Samospráva

Prevolebné nálady gradujú: Do boja o primátorské kreslo vstupuje ďalší kandidát!

Súčasnej primátorke mesta Zuzane Balážovej sa čas vo funkcii pomaly kráti. Kandidátov na jej nástupcu už Kremnica pozná niekoľko. Teraz ale zamieša karty ďalší. Do boja najnovšie vstupuje mestský poslanec Milan Žabka...

Ilustračný obrázok k článku Prevolebné nálady gradujú: Do boja o primátorské kreslo vstupuje ďalší kandidát!
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Primátorka von z hry

Už onedlho vystrieda prvú dámu Kremnice, primátorku Zuzanu Balážovú, nejaký nástupca. Ona sama sa podľa všetkého svoju pozíciu obhájiť nechystá. ,,Na 99% som rozhodnutá, že už nebudem kandidovať na primátorku. Som už veľmi unavená," nechala sa primátorka počuť pred časom, a doposiaľ svoj názor nezmenila.

Známi kandidáti

Posledné komunálne voľby v Kremnici boli skutočne kuriózne. Súčasná primátorka totiž nad kandidátom, ktorý jej bol v pätách, vyhrala len o neuveriteľných päť hlasov. Čítajte TU. Marián Vojtko, muž, ktorého od primátorskej stoličky delilo päť hlasov ale narozdiel od Balážovej tento rok kandidatúru ohlásil. Prečítajte si jeho dôvody.

Kandidátov na post hlavy Kremnice je však viac. Vojtkovi sa postavia Vladimír Hudec, Norbert Boldiš, aj súčasný viceprimátor Igor Kríž. Mená všetkých kandidátov ešte nie sú kompletné. Svoje kandidátky sú povinní oficiálne odovzdať do 21. septembra.

Nový sok

K známym kandidátom ale najnovšie pribudol ďalší. Je ním mestský poslanec Milan Žabka. Nominant Smeru má v predstavách o napredovaní svojho mesta jasno. „Už sa nemôžem z poslaneckej stoličky pozerať na to, ako mesto ostatných 8 rokov upadá a nerieši sa nič iné len otázka ťažby. Svoj konkrétny program predstavím onedlho,“ uvádza Žabka, v súčasnosti riaditeľ Sociálnej poisťovne v Žiari nad Hronom.

Zatiaľ čo v Kremnici núdza o primátorských kandidátov nie je, v Žiari súčasnému primátorovi Petrovi Antalovi nemá kto konkurovať. Hoci kandidatúru zvažoval aj mestský poslanec Norbert Nagy, nakoniec sa rozhodol inak, čítajte tu: Vieme ako prví: Definitívne rozhodnutie Nora Nagya o kandidatúre za primátora!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM