Barbara Dallosová Správy

Výsledok rokovania žiarskych poslancov: Padol definitívny verdikt o mieste jarmoku!

Poslanci hlasovali o petícii, ktorej iniciátori žiadali mesto o presun Žiarskeho jarmoku z pôvodného miesta konania. Presunutie jarmoku sa v uplynulom období stalo témou číslo jedna aj medzi obyvateľmi. Ako to dopadlo?

Ilustračný obrázok k článku Výsledok rokovania žiarskych poslancov: Padol definitívny verdikt o mieste jarmoku!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Medzi materiály, ktoré dostali na stôl poslanci Mestského zastupiteľstva v Žiari nad Hronom na marcovom (31.3.) rokovaní, bola aj petícia týkajúca sa presunutia Žiarskeho jarmoku na iné miesto. Petícia vznikla pred niekoľkými mesiacmi, radnica ju dostala ešte koncom januára tohto roka s počtom podpisov 228.

Signatárom petície z niekoľkých dôvodov prekážalo umiestnenie jarmoku v zastavanej časti mesta. Ako možné riešenia navrhovali presunutie podujatia do Mestského parku Štefana Moysesa, na Ul. SNP alebo na trávnatú plochu pod OD Prior na sídlisku Pod vŕšky. Navrhované lokality mesto podľa svojho oficiálneho stanoviska nepovažovalo za vhodné.

,,Ja, ak môžem za seba povedať, nie som za preloženie Žiarskeho jarmoku. Ak ho preložíme inam, budeme tu mať petíciu z Pod vŕškov, z Etapy alebo odinakiaľ. Je to o tolerancii, ak chceme v meste niečo mať, vždy sú s tým spojené nejaké obmedzenia," uviedol ešte pred hlasovaním na zasadnutí Mestského zastupiteľstva primátor Peter Antal.

Presunutie jarmoku sa rýchlo stalo témou číslo jedna medzi obyvateľmi Žiaru nad Hronom. Svoj názor si nenechali pre seba a s komentármi pod článkom, v ktorom sme vás o situácii informovali, sa roztrhlo vrece. Čítajte tu: Téma presúvania jarmoku vyvolala vášne: Žiarčania si v komentároch nedávali servítku pred ústa

Výsledok hlasovania poslancov ukázal, že jarmok zostane tam, kde doposiaľ. Usporiadanie jarmoku na pôvodnom mieste aj v budúcnosti poslanci schválili väčšinou počtu hlasov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM