Barbara Dallosová Správy

Nevedeli, či oň bude záujem, stal sa z neho letný hit: Kremnický cyklobus funguje už druhú sezónu

Žltý autobus, ktorý milovníkov turistiky na dvoch kolesách odvezie i s bicyklami, si v Kremnici rýchlo získal priaznivcov. Toto leto načal svoju druhú sezónu, premáva každú nedeľu v niekoľkých časoch.

Ilustračný obrázok k článku Nevedeli, či oň bude záujem, stal sa z neho letný hit: Kremnický cyklobus funguje už druhú sezónu
Foto: Slávka Kellová

Cykloturistika je v Kremnických vrchoch veľmi obľúbená. Mesto sa pokúšalo záujem ľudí o tento šport ale aj klasickú turistiku zvýšiť. K mestskému mikrobusu prikúpili nosiče bicyklov. Ako vtedy uviedol vtedajší viceprimátor Igor Kríž, požiadavka prišla priamo od obyvateľov. Kremničania sa teda dočkali a v júni minulého roka začal cyklobus premávať na Skalku a Krahule z parkoviska Je­leň.

Minibus sa ujal

Prvý mesiac cyklobus fungoval v skúšobnej prevádzke. Tá mala preveriť, či sa nájde dosť nadšencov a autobus sa bude napĺňať. Na začiatku svojej skúšobnej prevádzky premával cyklobus cez víkendy a sviatky o 10:00 a o 11:00 hod. Ukázalo sa, že záujem o prepravu špeciálnym autobusom je a neskôr pribudli dva ďalšie časy odjazdov, 14:00 a 15:00 hod. Minibus sa tešil obľube celé leto. S novinkou prišla kremnická radnica zhodou okolností v sezóne, ktorú pre rekonštrukčné práce na potrubí vynechalo kremnické kúpalisko Katarína. Možností, ako tráviť v lete v meste čas bolo o jednu menej a cyklobus sa rýchlo ujal.

Za jedno euro

Toto leto sa cyklobus opäť vrátil na svoju trasu. Ako informuje oficiálny web mesta, žltý minibus premáva v sobotu, nedeľu a sviatky medzi Kremnicou a Skalkou s odchodom parkoviska Jeleň. V prípade záujmu prejde na Skalku cez Krahule – zastávka pri obecnom úrade, odtiaľ pokračuje na parkovisko na Skalke. Minibus môže prepraviť naraz 4 bicykle na vonkajšom nosiči a pri voľnom mieste ďalšie 2 bicykle vo vnútri minibusu. Cestovné jednotné 1 €.

Časy odchodov cyklobusu:

Kremnica – Skalka 10:00, 11:00, 12:00, 14:00, 15:00, 16:00

Skalka – Kremnica 10:30, 11:30, 12:30, 14:30, 15:30, 16:30

Čítajte tiež:

Čas na pláži sa dá tráviť aj aktívne: Možnosti športového vyžitia ponúkne kremnické aj žiarske kupko!

Plavecký v Kremnici je napustený, kúpať sa však nedá: Čo je za tým a prečo už nemáme žlté šnúrky na plavkách?

Romatnika, mágia i intrigy: Letná noc múz na kremnickom hrade vás vtiahne do dramatického príbehu!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM