Barbara Dallosová Rôzne

Peter Antal otvorene o komunikácii cez svoj Facebook: Tu majú ľudia väčšiu guráž ako v realite

Pre žiarskeho primátora Petra Antala je facebook dôležitým komunikačným nástrojom. Dovoľuje mu byť v kontakte s ľuďmi a počúvať ich názory a nápady. Pozrite, s čím sa prvý muž mesta na sociálnej sieti stretáva.

Ilustračný obrázok k článku Peter Antal otvorene o komunikácii cez svoj Facebook: Tu majú ľudia väčšiu guráž ako v realite
Zdroj: Dnes24.sk

Facebook sa stal súčasťou každodenného života mnohých z nás. Výnimkou nieje ani žiarsky primátor Peter Antal, s ktorým sme sa o tomto fenoméne porozprávali.

Žiarčania sa zverujú i osobnými vecami

Ako prezradil primátor, obľúbenú sociálnu sieť používal ešte predtým, než sa ujal funkcie. Medzi facebookových závislákov ale nikdy nepatril ,,Súkromný profil mám už roky. Nezdieľam svoj každodenný život cez statusy a fotky, nikdy som to nerobil, no v podstate každý deň sa pozerám, čo sa mi zobrazuje na mojej „timeline“," vysvetlil.

Možnosť kontaktovať primátora práve prostredníctvom Facebooku sa naučilo využívať množstvo Žiarčanov. Ako hovorí Antal, týždenne dostane priemerne päť správ, do úvahy ale treba brať i množstvo komentárov, na ktoré tiež reaguje. Najčastejšie sa naňho ľudia obracajú s rôznymi problémami v meste, podnetmi na vylepšenia, opravami či nápady na realizácie. ,,Niekedy sa mi zverujú aj s osobnými trápeniami a prosia o pomoc. Objavujú sa aj ďakovné alebo pochvalné reakcie na kroky, ktoré sme urobili," hovorí primátor s tým, že s pozitívnymi reakciami sa stretáva častejšie, než s tými negatívnymi.

,,Keď sa ale objavia aj negatívne hodnotenia, nemám problém reagovať a diskutovať o čomkoľvek. Samozrejme, ak to neprekračuje hranice slušnosti," zdôraznil.

Na Facebooku majú ľudia väčšiu guráž

Napísať niečo z bezpečia, spoza svojho počítača je pre mnohých omnoho jednoduchšie, než povedať to niekomu do očí. Ostatne, práve to robí zo sociálnych sietí fenomén. Že sú Žiarčania v internetovej komunikácii odvážnejší než v tej osobnej, pociťuje i Peter Antal.

,,Mám niekoľko osobných skúseností, keď niekto napísal na moju adresu dosť tvrdé slová a keď sme sa stretli osobne, tak začal vysvetľovať, že to myslel inak," hovorí o svojej skúsenosti primátor.

Aj napriek nabitému programu sa žiarsky primátor vždy snaží nenechať žiadnu správu bez odpovede. ,,Keď som veľmi zaneprázdnený, trvá aj niekoľko dní, kým odpoviem, no spravidla odpoviem na všetky druhy správ. Pokiaľ sú v medziach slušnosti, alebo ak nejde o nejaké absurdnosti," približuje.

Otázka za milión :)

Aj primátor registruje, že Facebook získava na popularite čím ďalej tým viac. Podľa komunikácií na jeho primátorskom profile už sociálne siete dávno nie sú len výsadou mladej generácie. ,,Z Facebooku sa stalo štandardné komunikačné médium. Najviac správ v mojej schránke pochádza od ľudí v strednom veku," hodnotí Antal.

Na otázku, na akú najzvláštnejšiu facebookovú otázku si náš primátor spomína, reagoval: ,,To, že mi niekto v noci napíše, prečo nesvieti lampa pred jeho vchodom, alebo prečo nejde voda, ešte pochopiť viem. No nad moje sily odpovedať bol prípad, kedy mi niekto napísal doslovne toto: „Kedy mi ide najbližší spoj do Banskej Bystrice z nástupišťa?“ Skutočne som nemal síl skúmať na internete cestovný poriadok pre dotyčného pána."

Môže vás zaujímať:

Keď ich zbadáte, hneď viete, že ste doma: 5 vecí, bez ktorých by Žiar nebol Žiarom

Je medzi nimi aj to vaše? Toto je 15 najčastejších priezvisk Žiaru nad Hronom!

Radnica dala na hlas ľudu: Hlavná žiarska ulica sa časom poriadne zmení

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM