Barbara Dallosová Správy

Rodičia drobcov, zbystrite pozornosť: Dôležité INFO o zápisoch detí do žiarskych škôlok

Máte doma budúceho škôlkara? Neprešvihnite termíny a preštudujte si náležitosti dôležité pri zápise detí do materských škôl v Žiari nad Hronom.

Ilustračný obrázok k článku Rodičia drobcov, zbystrite pozornosť: Dôležité INFO o zápisoch detí do žiarskych škôlok
Zdroj: TASR

Čas zápisov detí do materských škôl v meste s blíži. Ako avizuje vedenie žiarskej Materskej školy (a elokovaných pracovísk) na svojich oficiálnych stránkach, zápis detí do skôlok na školský rok 2016/2017 sa uskutoční od 30. apríla do 31.mája 2016.

Žiadosť spolu s potvrdením od pediatra môžu rodičia v tomto období priniesť na vybranú materskú školu, resp. elokované pracovisko, kde sa nachádza aj žiadosť do triedy Aleš a prihláška do Futbalovej školičky. Tlačivo si pritom môžete prevziať osobne v priestoroch konkrétnej škôlky, alebo stiahnuť z oficiálneho webu žiarskych materských škôl.

Prednostne sa pritom podľa vedenia škôlok prijímajú detičky, ktoré dovŕšili piaty rok veku, deti s odloženou povinnou školskou dochádzkou a deti s dodatočne odloženou povinnou školskou dochádzkou. V prípade zvýšeného záujmu o materskú školu resp. elokované pracovisko môžu byť do MŠ prednostne prijaté deti s trvalým pobytom v Žiari nad Hronom a súrodenci detí, ktorí danú MŠ/EP navštevujú.

Môže vás zaujímať:

V neďalekej dedinke má vzniknúť špeciálny park: Niečo pre mamičky s deťmi aj prírodné fitko

Sťahovanie štiavnickej pôrodnice do Žiaru urýchlia: Poznáme termín!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM