Barbara Dallosová Rôzne

Kino Hron prekonáva rekordy návštevnosti: Na aké filmy boli Žiarčania najviac zvedaví?

Po digitalizácii žiarskeho kina sa začala jeho sála zapĺňať hustejšie. A to hneď niekoľkonásobne. Zisťovali sme, koľko ľudí sa premlelo kinosálou za celý uplynulý rok a tiež aké filmy medzi Žiarčanmi viedli.

Ilustračný obrázok k článku Kino Hron prekonáva rekordy návštevnosti: Na aké filmy boli Žiarčania najviac zvedaví?
Foto: Zuzana Ročeňová / Zdroj: Dnes24.sk

Starú premietaciu techniku za digitálnu vymenilo žiarske kino na jar minulého roka. Prvé verejné premietanie po digitalizácii zažilo 29.marca. To sa odrazilo aj na návštevnosti. Tá začala hneď na jar stúpať niekoľkonásobne a vyvrcholila práve v letných mesiacoch.

Čísla šli prudko nahor

Najviac sa ľudia do kinosály hrnuli v mesiacoch máj až júl. V porovnaní s návštevnosťou v roku 2013 čísla poriadne poskočili.

Zatiaľ čo apríl 2013 prilákal do žiarskej kinosály 140 ľudí, apríl 2014 až 758. Máj, ktorý v roku 2013 zaznamenal 447 divákov, sa v ďalšom roku popýšil takmer deväťstovkou návštevníkov. Rekordy ale trhli najmä letné mesiace. V júni 2013 prišlo do kina 299 ľudí, v rovnakom mesiaci o rok neskôr to bolo neuveriteľných 1 154 návštevníkov. Minuloročný júl s návštevnosťou 927 divákov sa tiež nemá za čo hanbiť.

A koľko ľudí sa premlelo cez kinosálu Kina Hron za celý rok 2014? Počítalo sa v tisícoch a cifra sa vyšplhala na 8 087 divákov.

Viedli animáky

Prvé tri filmy rebríčka návštevnosti majú spoločné viac než len to, že si ich do kinosály Kina Hron prišli pozrieť stovky divákov. Všetky tri majú totiž šťastný koniec. Podľa štatistiky sa zdá sa, že Žiarčania sú zaťažení na rozprávky. Najvyššiu návštevnosť a to 494 divákov mala animovaná rozprávka Rio 2. Na päty jej šliape ďalší animák, rovnako druhé pokračovanie obľúbeného príbehu – Ako si vycvičiť draka 2. Na rozprávku s vikingského prostredia sa vybralo 490 ľudí.

Tretí najúspešnejší film v našom meste je rozprávkový príbeh z dielne našich tvorcov. Na hranú rozprávku Láska na vlásku, v ktorej si zahrala aj pôvabná Celeste Buckingham, si kúpilo lístok 285 divákov. V desiatke najpozeranejších filmov žiarskeho kina ďalej nájdete aj záverečný diel hobitieho dobrodružstva, či filmovú poctu Pavlovi Demitrovi.

Pozrite si celú desiatku najnavštevova­nejších filmov Kina Hron za rok 2014:

  • 1. Rio 2 – 494 divákov
  • 2. Ako si vycvičiť draka 2 – 490 divákov
  • 3. Láska na vlásku – 285 – divákov
  • 4. 38 – 283 – divákov
  • 5. Hry o život: Drozdajka I. – 272 – divákov
  • 6. Noe – 264 divákov
  • 7. Hobit: Bitka piatich armád – 230 divákov
  • 8. Jedna za všetky – 185 divákov
  • 9. Annabelle – 183 divákov
  • 10. Interstellar – 182 divákov

Digitalizáciu tohto kina finančne podporil Audiovizuálny fond v rámci projektu, realizovaného vďaka finančnej podpore predsedu vlády Slovenskej republiky.

Čítajte tiež:

Návštevnosť kina Hron poriadne stúpla: Ktoré filmy prilákali stovky Žiarčanov?

Žiarske Kino Hron po digitalizácii: Prichádza s ďalšou novinkou!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM