Barbara Dallosová Krimi

Zrážka Michala (36) s Fordom: Nové informácie o jeho zdravotnom stave

Vážna dopravná nehoda ktorá sa stala pred vyše týždňom v Kremnici strhla vlnu pozornosti. Tridsaťšesťročného Michala z miesta nehody odvážal záchranársky vrtuľník. Michal odo dňa nehody leží v bystrickej Roosveltovej nemocnici. Čítajte, aký je momentálne jeho zdravotný stav...

Ilustračný obrázok k článku Zrážka Michala (36) s Fordom: Nové informácie o jeho zdravotnom stave
Zdroj: Dnes24.sk

K nehode došlo 29.júna v smere Kremnica-Skalka. Cyklista vtedy doplatil na nesprávne vyhýbanie 45-ročného vodiča Fordu Focusu z Hornej Vsi. „K nehode došlo tak že vodič obchádzal v smere Kremnica- Skalka na Bystrickej ulici zaparkované vozidlo. Následne sa nesprávne vľavo vyhýbal oproti udúcemiu cyklistovi až tak, že prešiel až na ľavú krajnicu, kde sa s cyklistom zrazil. Cyklista narazil telom do pravého dolného rohu čelného skla a padol na cestu,“ vyjadrila sa po nehode Mária Faltániová, krajská policajná hovorkyňa.

Čítajte viac: Nešťastná zrážka cyklistu s autom v Kremnici: TAKTO sa to stalo

Zasahovali leteckí záchranári

Nehoda okamžite zmobilizovala aj leteckých záchranárov, ktorí cyklistu previezli do nemocnice. „Lekár leteckých záchranárov v spolupráci so záchranármi RZP napojil muža na umelú pľúcnu ventiláciu, po preložení na palubu vrtuľníka bol 36-ročný muž s polytraumou prevezený do banskobystrickej nemocnice,“ uviedla vtedy Zuzana Turočeková, hovorkyňa hovorkyňa AIR -TRANSPORT EUROPE.

Vyše týždňa v umleom spánku

Ružena Maťašeje, hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici vtedy opísala stav pacienta takto: „Zranený muž utrpel vážne poranienia hlavy. Je momentálne v umelom spánku. K vývoju zdravotného stavu je zatiaľ predčasné sa vyjadrovať."

Viac čítajte v článku: V Kremnici zasahoval vrtuľník: Michal (36) na bicykli sa zrazil s autom

Ako je Michalovi dnes?

V posledných dňoch sa však stav pacienta zmenil. Po niekoľkých dramatických dňoch Michal podľa hovorkyne banskobystrickej nemocnice už nie je v umelom spánku. ,,Je už pri vedomí, jeho stav je stabilizovaný,„ hovorí Ružena Maťašeje. ,,Zajtra bude prevezený do žiarskej nemocnice,“ dodáva hovorkyňa na záver.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM