Barbara Dallosová Správy

Žiarska radnica prezradila, kde bude stáť ďalšia oddychová zóna: Zrejme budete prekvapení

Hviezdoška už svoje multifunkčné športovisko má, zóna na Etape sa ešte buduje. O tretej športovo-relaxačnej ploche hovoril primátor už dávno, slovo o konkrétnom mieste ale nepadlo. Až doteraz.

Ilustračný obrázok k článku Žiarska radnica prezradila, kde bude stáť ďalšia oddychová zóna: Zrejme budete prekvapení
Foto: Barbara Dallosová

Prvá oddychová zóny vyrástla v medziblokovom priestore na takzvanej Hviezdoške. Už na slávnostnom otvorení avizoval primátor výstavbu ďalšej zóny. Tá začala vznikať minulý rok na sídlisku Etapa.

Po sídliskách príde zmena

Stroje na Etape začali vrčať na jeseň a žiarska radnica sa netajila, že oddychový komplex nebude posledným. Teraz vedenie mesta ďalší stavebný zámer tohto druhu prezradilo. Po oddychových zónach na sídliskách to tentoraz bude zmena.

,,Ďalšiu oddychovú zónu pripravujeme uprostred mesta na Námestí Matice slovnenskej. Bude sa niesť v štýle letného pavilónu, ktorý má centrum mesta ozvláštniť," uviedol pre portál Žiar 24 vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž.

Návrat robotníkov na Etapu určí počasie

Zámerom mesta je, aby oddychové zóny neboli rovnaké a každá ponúkla niečo iné. Zóna na severnom konci mesta má mať napríklad korčuliarsku dráhu dlhú 480 metrov, netypické farbami hýriace detské ihrisko, lanovú dráhu či fitness prístroje aj pre náročnejších športovcov. Mnohé z prvkov sú už hotové, práce ale v decembri prerušila zima na návrat robotníkov čaká stavenisko zabezpečené páskami.

,,Na Etape sa opäť začne, keď to dovolia podmienky. Na nejaké dokončovacie zemné práce a zeleň ešte nie je vhodné počasie," vysvetlil Baláž.

Ozvláštnením zóny na Etape bude byť aj takmer tri metre vysoká drevená plastika pripomínajúca maják, ktorá bude skutočne ukazovať svetové strany. Dielo z rúk známeho žiarskeho výtvarníka má niesť zvláštnu symboliku. Písali sme TU.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

S novým futbalovým štadiónom sa zmení aj žiarsky park: Naskytne sa nám úplne iný pohľad!

Starý žiarsky zelovoc zmizol už pred mesiacmi, na jeho mieste je stále pusto: Vieme, čo tu má vzniknúť, FOTO

Partizán so sovietom v objatí či povstalecký kanón: 5 miest v Žiari, kde bývalý režim nechal podpis, poznáte ich? FOTO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM